Hem Bergsbestigning Island Peak och Lobuche East

Island Peak och Lobuche East

1690
0
Island Peak
Island Peak

I oktober bär det så av. Det blir inga 8 000 meter som bekant denna gång, men väl två toppar över 6 000 meter.

Både Island Peak – Imja-tse (6 189 möh) och Lobuche (6 119 möh) är två populära, så kallade Trekking Peaks. Trekking Peak är en klassificering av Nepal Mountaineering Association (NMA) och är en topp under 7 000 meter som ska vara tekniskt lätt, så att personer med begränsad klättringserfarenhet ska kunna ta sig upp. Det är också så att topparna under 7 000 meter inte alls är i närheten av lika dyra att bestiga.

Lobuche
Lobuche
Detta innebär att jag återvänder till Solukhumbu och Sagarmatha National Park och kommer vandra från Lukla upp mot Everest Base Camp – den vandring som jag tidigare utnämnt till en av världens vackraste. Det känns spännande, kul och alldeles lagom så här efter att luften totalt gick ur mig tidigare. Nu känns det som denna resa blir starten på min omladdning. Så det är som det sägs – det är när det är som mörkast som det börjar ljusna.

Island Peak eller Imja-tse är ett av de absolut mest populära topparna att klättra i Nepal i Everest-regionen. Berget är en förlängning av ryggen från Lhotse Shar.

Lobuche © Adventure Lovers
Lobuche © Adventure Lovers
Lobuche eller Lobuje är en liten by som man passerar mellan Lukla och Everest. Berget består av East-toppen och West-toppen.

LÄMNA ETT MEDDELANDE

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.