Hem Patagonia – Capilene 4

Patagonia – Capilene 4

Patagonia Capilene 4
Patagonia Capilene 4

Ibland dyker de upp, de där så gott som perfekta plaggen. Patagonias Capilene 4 är ett av dem.

När jag spontanköpte denna tröja i Chamonix måste jag erkänna att jag inte hade gjort någon alls av mina sedvanliga bakgrundskoller (jag ägnar ibland kvällar åt att ta reda på massa saker om saker (jag oftast bara tror att) jag behöver). Men det kanske är spontanköp jag borde ägna mig åt istället – denna fleecetröja är underbar.

Den är lätt och tunn och har en snygg passform även på min kropp (nej – det är inte den på bilden). Det som överraskar mest är att den värmer så förbenat. Mycket mer än jag någonsin hade gissat på. Skulle tippa på att det har med hur den är sydd att göra. Det är liksom små kanaler på insidan där jag gissar att luften älskar att strömma fram och tillbaka.

Däremot är den inte alls vindtät – vilket inte heller är tanken – och är en tunn tröja – inte en fleecejacka.

Huvan är ok, den sitter tajt, lite kondomlikt, och skulle väl kunna gå lite högre upp över hakan än vad den gör, men på det hela taget är den just ok. Det finns en liten bröstficka som jag inte alls använt ännu. skulle väl kunna rymma en å annan sedel eller kreditkort kanske.

Materialet är Polartec® Power Dry® High Efficiency™. Låter bra, men huvudsaken är att det faktiskt fungerar. Priset ligger runt tusenlappen, mycket pengar, men otroligt mycket tröja.

Rekommenderas varmt