Hem Prylrecensioner The North Face Verto S3K GTX – vandringskänga

The North Face Verto S3K GTX – vandringskänga

Jag har letat efter en lättare känga/sko att ha istället för mina Meindl Island Pro (världens mest användbara (allround) vandringskänga). Nu kanske jag har hittat rätt.

TNF Verto S3K GTX
TNF Verto S3K GTX

TNF Verto S3K GTX är en mycket lätt känga, faktiskt mer åt det ’kraftiga skohållet’. Den är inte lika ombonad som en ’riktig’ känga och inte heller ger den samma stabilitet så klart.

Men den är som sagt lätt och ganska bekväm redan från början.

Bra:
+ bra sula – Vibram® Mulaz – något konstig mönstring under tårna som inte riktigt funkar som jag tror att tanken var – utan hålrummet fylls snabbt upp av lera och grus. Men det är en riktig sula som klarar vandringar, stigningar och nedgångar mycket bra. Stabilt och tryggt
+ den är vattentät. Det är Goretex® runt om och en riktigt bra förstärkt tådel
+ hälgreppet känns så här inledningsvis, riktigt bra
+ lätta att snöra och att anpassa efter din fot – jag som har breda och höga fötter får det att funka bra

Mindre Bra:
– den viker sig lite lustigt när man går – dvs inte riktigt över tådelen, utan lite längre upp. Detta är en klar risk för att du ska få ont i fötterna eller skavsår vi längre vändringar (Jag återkommer när jag gjort en lång vandring i skorna.)
– den klarar inte tuffare vandringar med mycket packning – men det är den ju å andra sidan inte alls gjord för

På det hela taget är denna känga ändå en potentiell kandidat till vad jag har varit ut efter länge, en lätt vandringskänga/sko med bra sula och passform.