Hem Prylrecensioner Exped Orion Extreme – Tält

Exped Orion Extreme – Tält

Jag är ingen flitig tältare. Jag får ont i kroppen av att ligga på liggunderlag alltför många dagar i rad (läs 1-2). Men när jag väl tältar är jag barnsligt förtjust i mitt Exped Orion Extreme.

Vintertältning - Exped Orion Extreme
Vintertältning i Grövelsjön (-28 grader)

Detta är ett utmärkt 4-säsongerstält. Du sätter (hyfsat) lätt upp det ensam och det har enorma absider som sväljer all tänkbar utrustning för två personer. Det är också två in-/utgångar vilket inte ska underskattas – fantastisk uppfinning. Du slipper krypa över din partner och valfriheten kring hur du använder in-/utgång samt absider blir hur stor som helst.

Jag gillar också sitthöjden som är väl tilltagen – om man har svårt att knyta skorna på sig själv så är en tilltagen sitthöjd högt upp och ”jag-vill-ha-listan” när det gäller tält.

Vikten är på pappret helt ok (3,2 kilo) men efter några mil på stigen/skidorna önskar jag att det vägde mindre.

Kvaliteten på pinnar och linor är ypperlig.

Dock tillverkade de nog packpåsen till tältet dagen efter en firmafest för även om tanken var god med en stor öppning (den går ”längs med” påsen) så är det en bakfyllelösning som bara leder till att du inte riktigt får igen öppningen och därmed inte är säker på om alla tältpinnar verkligen ligger kvar i påsen eller inte. 🙂

Exped Orion Extreme
Exped Orion Extreme
Exped Orion Extreme - Sprängskiss
Exped Orion Extreme – Sprängskiss

Så här sätter man upp det 🙂

Lite funktioner