Hem Bergsbestigning På toppen av Elbrus

På toppen av Elbrus

55929
1
På toppen av Elbrus
På toppen av Elbrus

Den 6:e juli, klockan 10:00 fick jag äran att besöka Europas högsta topp – Mount Elbrus – 5642 meter högt. I strålande väder dessutom 🙂

Efter höstens något abrupta avslutning var jag ’tvungen’ att relativt omgående kolla om jag hörde hemma på hög höjd eller inte. Detta genom en spontanresa till Ryssland och Europas högsta berg Mount Elbrus.

Till skillnad från de allra flesta valde vi att bestiga Elbrus från den norra, betydligt mindre exploaterade, sidan. Ett mycket bra val. Denna sida var mycket vacker och med mycket lite människor.

Efter många kämpiga dagar på berget så lyckades faktiskt alla i gruppen att nå toppen. Återkommer med en reseberättelse vid tillfälle 🙂

Elbrus ligger i Kaukasus vid Georgien och delar Europa och Asien.

Vill du klättra Elbrus kan jag varmt rekommendera Adventure Lovers som arrangör.
Mer fakta om Mount Elbrus hittar du på Live Science

1 KOMMENTAR

 1. Hej Janne
  Jag heter Thomas Nedrell och är en ”yngling” på snart 64 vårar. Hittade din sida om detta med att ta sig upp på berg och blev mycket inspirerad av din filosofi och tankar kring det. Fastnade för detta med att även pappersvändare i övre medelåldern med drömmar kan förverkliga dessa och att de är inte bara reserverade för dom yngre atleterna. När jag tittat igenom din sida förstår jag att du sitter på stor erfarenhet i ämnet och jag hoppas att jag kan få komma i dialog med dig för att kunna ställa frågor och få lite ”hands on tips” förutom det jag kan få via sida.

  Är en hyfsat aktiv kille som närmast skall cykla till Paris i sommar tillsammans med Team Rynkeby. Gör det för att stödja kampen mot barncancer.
  Har alltid varit intresserad av ”berg” men har av många själ aldrig fått tid att komma loss för att realisera någonting. Gjorde ett försök att göra Mont Blanc men samma dag som det skulle börja blev jag sjuk och fick åka hem.
  Det jag har gjort i ”berg väg” är att vandra Fjällräven Classic 7 gånger varav vi gick upp på Kebne en gång. Även gjort den som en fjälllmara, 11 mil -25 tim.

  Planerar nu för Aconcagua i Januari 2018 men känner mig lite tom på kunskap kring det hela. Har hittat en researrangör som heter Hvitserk som jag tycker verkar ok. Skulle behöva en speaking partner och undrar om du har lite tid till detta?

  Det är min förhoppning att jag kan få träffa dig för frågor och diskussion.

  Med vänlig hälsning

  Thomas

Comments are closed.