Hem Cho Oyu Säg JA!

Säg JA!

1276
0
Säg JA!
Säg JA!

Eller Yes!

För många år sedan var jag och lyssnade på Henrik Schyffert, på ett föredrag som han höll på Stockholm City Conference. Han hade bara en (1) enda slide – som det stod ”JA” på. Föredraget handlade i korthet om Killinggängets filosofi att säga JA till de mest absurda sketchförslag eller idéer när förslagen och idéerna kom. Förkastandet eller självdöden kommer först senare i processen.

Idag läste jag också lite av och om Dr Yes – Richard Branson (Virgin), som drivs av samma (liknande) filosofi.

Säg JA, du kan ju alltid backa ur senare (i alla fall för det mesta 🙂 ). Säg NEJ och du har ingen chans att ändra dig (i alla fall för det mesta 🙂 ) Jag har nog alltid (lite) levt efter denna filosofi men efter att ha lyssnat på Schyffert så anammade jag det i mycket större utsträckning. Jag är bättre att göra detta i mitt arbetsliv än på det privata planet där jag vill vara mer ”säker” på att jag fattar rätt beslut. Men också av det enkla skälet – säg JA till en femåring (eller för den delen tonåring) och ändra dig sedan – njae skulle inte tro det 🙂 .

Det är ett mentalt ställningstagande att bli JA-sägare. Jag kanske inte är helt framme ännu 🙂 . Jag ska bli ännu bättre på det. Jag vill bli bättre på det. Idag har jag sagt JA till fiske, JA till cykling, JA till luftgevär, JA till godis, JA till kvällsdopp, JA till kvällsfilm, JA till att använda alla verktyg, JA till att somna i samma säng. Jag tror att världens lyckligaste femåring snarkar i rummet bredvid.

Kvällsdopp
Kvällsdopp

Det är också i denna anda jag säger JA till Cho Oyu – det är en once-in-a-lifetime-opportunity.

Apropå JA så vill jag också säga YES till att jag sprungit (joggat) i 20 minuter idag – utan några biverkningar. Så skönt för knoppen att fixa detta – Midnattsloppet – här kommer jag.

20 minuter som verkar ha en avgörande påverkan på min mentala inställning (till träning just nu). Jag har senast dagarna känt att Cho Oyu om drygt ett år känns väldigt, väldigt snart – jag behöver träna så mycket för att vara där jag vill om ett år. Idag känns det bättre.

LÄMNA ETT MEDDELANDE

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.