Hem Cho Oyu Så fastnade tanken på ett nytt äventyr

Så fastnade tanken på ett nytt äventyr

2292
4
På toppen av Aconcagua
På toppen av Aconcagua

För drygt ett år sedan stod jag på toppen av Aconcagua. I vanliga fall brukar jag komma hem från mina turer med en stor mättnadskänsla och är aldrig riktigt säker på att jag kommer ge mig ut igen. Denna gång kom jag hem med bara mersmak.

Tanken på 8 000 meter har väl alltid funnits där. Skulle det kunna vara möjligt? Vill jag? Borde jag?

Jag är ingen Sträng, Skinnarmo eller Chlumska. Lååångt därifrån. Jag är inte ens din vältränade granne eller arbetskamrat. Jag är en snart 50-årig 3-barnspappa som flyttar papper och skriver mail på dagtid. Min kropp bär spår efter alla år och skavankerna är kanske inte så allvarliga med desto fler 🙂

Men jag gillar utmaningar och jag gillar berg.

Och kanske är det så att tanken kan försätta berg. Så just nu fastnade den – tanken alltså – på ett nytt äventyr – att ta mig över 8 000 meter.

Jag vet ännu inte om detta verkligen kommer att bli av – men drömmen börjar ju med just tanken att kanske genomföra den. Och jag tillhör dem som tycker att planeringen och drömmen är halva nöjet.

Följ mig på resan mot resan här på chooyu.se. Följ mig i motgång och medgång på väg mot 8 000 meter. Så får vi se vart denna resa tar mig – kanske bara till insikt eller kanske hela vägen upp till toppen 🙂

Dagens kajaktur - årets premiärtur
Dagens kajaktur – årets premiärtur – magisk

4 KOMMENTARER

LÄMNA ETT MEDDELANDE

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.