Hem Kost Prestationsångest

Prestationsångest

1300
0
Hallon och Blåbär
Hallon och Blåbär

Ibland kommer den krypande – prestationsångesten. Eller bara ångesten generellt. Egoismångest! Tidsångest! Träningsångest! Semesterångest! Matångest! Och så prestationsångesten då…

Det är så mycket jag vill och bör hinna med om min dröm ska bli verklighet. Det är så mycket jag vill och bör hinna med om mitt övriga liv ska bli som jag och mina närmaste vill. Hur ska jag kombinera träning med massor med tid med min minsting? Hur ska jag lyckas klättra och träna teknik och samtidigt hinna ha kvalitetssemester med familjen?

Och mitt ibland all denna ångest så hittar jag mig själv med fingret i naveln framför 2014 års sämsta kriminalserie eller sitcom. Medelåldersnaveln i vädret, högre och högre från marken.

Det är då jag inser att jag måste hitta inspiration. Jag tror att inspiration finns på bloggen fethalsa.wordpress.com och kanske i boken som Mats Lindgren har skrivit Frisk av mat. (den finns även på Adlibris)

Dagens middag
Dagens middag
Jag har en lång historia i att peta i mig all sorts ”föda” som inte är nyttig – ju fetare desto bättre – ju sötare desto mer! En chokladkaka om dagen och mycket bearnaisesås till pommesen. Det har faktiskt funkat ganska bra hittills – jag är sällan eller aldrig sjuk, mina värden är perfekta vid hälsokontrollerna och vikten har varit under kontroll. Tills nu vill säga!

Som sagt naveln är, i soffliggande ställning, längre från golvet än vad den någonsin varit – det måste ske en ändring på det. Kanske jag kan slänga ut ledvärken med skurvattnet också. Och tröttheten.

Jag har aldrig varit – och kommer nog aldrig bli ett fan av dieter – jag tror att välmående är mer komplext än att följa en diet. Men det kanske är en början. Så idag har jag köpt boken – den ska jag läsa under semestern – sen 🙂 – efter semestern ska jag sätta igång – det är ett löfte!

Nu ska jag bara njuta av god mat, mycket godis, småkakor i snuskiga mängder, juice, feta såser och mycket gluten.

LÄMNA ETT MEDDELANDE

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.