Hem Nepal Brist på förnödenheter i Nepal – nytt krisläge

Brist på förnödenheter i Nepal – nytt krisläge

1988
0
Kathmandu
Kathmandu

Under den senaste tiden har import av väsentliga varor till Nepal försvårats och i stor utsträckning omöjliggjorts av de konflikter som pågår i landet, inte minst på grund av Indiens exportvägran. Upprinnelsen till detta kan till största del tillskrivas den nya konstitutionen som röstades igenom tidigare i år. Den nya konstitutionen innebär bland annat att man går från Hinduistisk monarki till sekulär demokrati.

Den nya konstitutionen gillas inte av Indien av en uppsjö skäl och Indien har strypt sina leveranser av bland annat petroleum- och gasprodukter. Eftersom 75 % av Nepals handel sker med just Indien, får detta, precis som uppsåtet varit, extrema följder för Nepal.

Just nu, utöver följderna av vårens svåra jordbävningar, har Nepal att handskas med att det inte finns någon tillgång på petroleumprodukter, människor kan helt enkelt inte tanka sina bilar. Det finns ingen gas, människor kan helt enkelt inte laga mat. Det är ransonering av el, vilket innebär att människor är utan el större delen av dygnet.

Här är en video över Kathmandu som visar hur jordbävningen raserade delar av staden:

Läs om hur blockaden slår mot Nepal och dess befolkning på Time.com. Här är ytterligare en artikel om detta.
Läs även mer på Unicefs hemsida.

LÄMNA ETT MEDDELANDE

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.